Traffic

Tesla – Problem i Paradiset?

Tesla har länge setts som ett underbarn och räddaren för bilindustrin av många i Sverige. Miljövänliga bilar har haft en stor efterfrågan i många länder och Tesla har svarat på marknadens krav. Nu har dock Tesla kommit i blåsväder, Dagens Industri rapporterar att Tesla blir jagad av kronofogden på grund av obetalda avgifter, skatter och skulder.

Framtiden i Sverige

Det har länge varit mer efterfrågan för Tesla bilar än vad företaget har tillverkat och väntetiderna har varit långa. Det spekuleras nu om hur Teslas framtid i Sverige ser ut och om de finansiella problemen kommer påverka försäljningen. Miljömässigt är eldrivna bilar ett bättre alternativt än alternativen med fossilbränslen och i samband med regeringens ökade miljösatsning tror vi inte att nyheten kommer resultera i färre laddningsstationer eller sämre användarupplevelse för konsumenter.  Konsumenter blir heller inte direkt påverkade och vi tror därför inte att efterfrågan av de populära bilmodellerna kommer minska. Hur eller om detta påverkar Tesla som ett företag och deras verksamheter inom Sverige återstår att se.

Tesla expanderar även sin produktion till lastbilar nu och deras nya lastbilsmodell ska avtäckas den 28 september. Det är en lastbil som entusiaster redan har börjat hylla som en revolution av transportbranschen. Om Tesla lyckas till den nivån är svårt att säga men från informationen som har blivit avslöjad verkar det vara ett stort steg i rätt riktning mot ett miljövänligare samhälle.

Om Teslas finansiella problem med regeringen kommer komplicera deras lansering av lastbilen till svenska firmor är ytterligare ett stort frågetecken. Vi får se med tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *