Bil-och-bilskrot

Bilskrot och demontering

Att välja ut och köpa ny bil är roligt. Det är inte alltid lika roligt att lämna in bilen för bilskrot. En bil kan ha stort sentimentalt värde hos människor. Hos väldigt många människor kan det vara svårt att släppa taget om sin bil när det är dags att lämna in bilen för att demonteras till bilskrot. Då kan det vara skönt att veta att man gör en viktig insats för miljön och sparar på jordens resurser.

 

När bilen blir till bilskrot

Din bil är din kompanjon. Din vän. Din pålitliga följeslagare som alltid har funnits där för dig i vått och torrt. Den såg till att du kunde ta dig till jobbet. Hämta barnen på dagis. Skjutsa fram och tillbaka till alla de oändliga träningarna. Din bil är mer än endast en maskin. Den är åtskilliga resor och minnen. När tillslut den dagen kommer då det är dags för skrotning så förtjänar din bil att omhändertas av professionella yrkesmän som ser till att ingenting går till spillo. För även som bilskrot har din bil ett stort värde.

 

Att köpa en bil är inte bara en stor finansiell investering, utan även en stor emotionell investering. En bil är med vid alla de stora milstolparna: förlossningar, begravningar och födelsedagar. Bilen är vid många av dessa händelserna den som faktiskt ser till att det är möjligt att närvara.

 

Professionell bildemontering

Varje år skrotas nästan 200 000 bilar i Sverige. I varje bil finns det flera miljöfarliga ämnen som bensin, olja, kvicksilver och svavelsyra. Att ta hand om alla dessa ämnen som är skadliga för miljön är viktigt för annars kan man påverka djur- och växtliv negativt. Det är här Lagagruppen kommer in i bilden. De demonterar bilskrot på ett miljösäkert sätt. Professionella yrkespersoner omhändertar de skadliga ämnena och skickar dem vidare för miljöbehandling.

 

Många bilar krockskadas varje år i Sverige och tvingas skrotas. Det är miljövänligt sunt att återanvända begagnade bildelar då man kan spara på jordens resurser. Som medlem i Sveriges Bilskrotares Riksförbund kan du lita på att när du lämnar in din bil för bilskrot hos Lagagruppen kommer den demonteras på ett miljösäkert vis enligt enligt EU-direktiv.

 

Din bil i trygga händer

När du lämnar in din vän till bilskrot hos Lagagruppen kan du lita på att den är i trygga händer. Att samtliga delar av bilen kommer omhändertas av professionella yrkesmänniskor som ser till att varje bildel som går att nyttja av en annan bil i framtiden, räddas och används. Alla bildelar som återanvänds ser till att andra fordon kan leva vidare. Du kan sova gott på nätterna vetandes om att du sparar på jordens resurser och ser till att hålla natur och miljö i ett gott skick när du lämnar in din bil för bilskrot hos Lagagruppen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *