Lastramp för crossen

För alla er crossgalna där ute så är det här inlägget skrivet för er. Vi ska nämligen prata om lastramp till crossen, bland annat. Det är ju så att när man ska åka på crosstävling så behöver man ganska mycket saker för att få med sig allt. Det är fördelaktigt om man har en så kallad crossbuss, vilket de flesta faktiskt har, speciellt om man kommer upp lite mer i nivån. Annars behöver man som minst en släpkärra för att kunna frakta crossen. Och för att få upp crossen, vare sig om det är en släpkärra eller en crossbuss så är det fördelaktigt att ha en lastramp. För er som inte vet vad en lastramp är, om det finns någon, så är det en sorts skiva man kan lägga mot änden av släpkärran eller bussen för att enkelt kunna rulla upp crossen istället för att lyfta upp den. Ganska smidigt så en lastramp skulle vi vilja säga är ett måste för crossåkaren. Förutom en lastramp finns det ett antal andra saker som kan vara smidigt att ha. Främst gäller detta om man har en buss speciellt avsedd för crossen eftersom det kan ta lite plats. Men att ha en bilinredning som är anpassad för bilen är en stor fördel. Man kan ha verktyg osv. i bilen och man vet alltid var man har sina grejer. Dessutom har man i crossen en del förbrukningsvaror som kan vara skönt att ha ett gäng på lager, även detta kan man med en bra inredning förvara i bussen. Sist men absolut inte minst är spännband. Det är viktigt att man har spännband till sin cross så man kan sätta fast den när man är ute på vägarna. Att ha crossen icke fastspänd blir snart uppenbart att det inte är ett alternativ alls, så testa inte ens. För att sammanfatta så behöver man för en lyckad crossresa en lastramp, verktygslåda och inredning och spännband. Det finns givetvis massa andra saker också, men börjar du med dessa så är du på bra väg. Börja med spännband, fyll på med en lastramp och avsluta med inredning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *