Esse Hudvård – ett hudvårdsmärke med värderingar?

Esse hudvård eller Esse Probiotic Skincare som de egentligen heter är ett hudvårdsmärke från något så exotiskt som Sydafrika. Esse hudvård är kända för sina etiska värderingar och ekologiska hudvårdsprodukter. Affärsidén bygger på att tillverka Faitrademärkta och ekologiskt certifierade produkter för medvetna människor. Förutom att Esse hudvård är engagerade i samhällsfrågor så har dom dessutom erkänt bra hudvårdsprodukter. De var till exempel mycket tidiga med att ha levande probiotika i sina produkter.

Var finns och verkar Esse hudvård?
Esse Organic Skincare startades och har sitt huvudsäte i Sydafrika. Esse Organic Skincare verkar över nästan hela världen; Europa, Asien, Afrika och USA. I Sverige saluförs Esses produkter av Out of Eden. Out of Eden har ensamrätt för distribution i Sverige.

Esse Skincare är garanterat fritt från:
Esse är noggrann med vad som får finnas i deras produkter. Esse lovar att deras produkter alltid ska vara fria från: parabener , petrokemikalier, ethoxylaterade ingredienser, ftalater, propylenglykol, sulphated surfactants, konstgjorda färg ämnen  och konstgjorda dofter.

Certifierade ekologiska hudvårdsprodukter.
Esse hudvård har redan från början varit certifierade enligt Ecocerts regelverk. Regelverket innefattar innehåll i produkterna, hur fabrikerna fungerar, spårbarhet av råvaror samt återvinningsbarhet av förpackningsmaterialet.

Esse prövar inte sina produkter på djur.
Inga produkter eller enskilda ingredienser testats på djur. Esse hudvård är även anslutna till PeTA.

Inga animaliska produkter i varken produkterna eller i tillverkningen
Esse är också ackrediterade av The Vegan Society. Esse lovar att de inte använder några som helst animaliska ingredienser i sina produkter, inte ens bivax.

Miljöneutralt i fråga om koldioxid
Naturligtvis så engagerar sig Esse Skincare även i miljön. De strävar alltid efter att minska sina energibehov och utsläpp. Att vara ett tillverkande företag gör det svårt att vara helt miljöneutrala, detta kompenserar Esse hudvård i dag genom att köpa så kallade koldioxidskrediter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *