Ta hand om bilen

Det finns många tips på hur man tar hand om sin bil ute på internet. I det stora hela är de flesta överens, i alla fall om det viktigaste detaljerna. Man kan på många sätt påverka hur ens bil mår och på det sättet också i negativ eller positiv bemärkelse bilens levnadstid.

Här kommer åtta tips till dig som vill förstöra din bil.

 1. Ignorera helt dina servicetider
  Det är helt enkelt ett perfekt sätt att se till så att fel på din bil förblir dolda. Om du tror att din bil aldrig kan gå sönder och på det sättet tänker att du sparar pengar just genom att skita i att serva den kommer den att tillslut gå sönder på ett mycket allvarligare sätt än tidigare.
 2. Överskrid bilens last-instruktioner
  Det finns instruktioner på hur mycket din bil klarar av att dra. Vill du att bilen ska gå sönder snabbt så tycker jag att du ska strunta fullständigt i dem. Lasta bilen precis så tungt som du själv önskar. Det är bara att ösa på! Låt fjädringen tryckas så nära botten det går och låt bromsarna ta massvis med stryk.
 3. Varningslamporna fungerar ändå inte
  Elektronik kan man aldrig lite på. Lyser massa varningslampor kan du förutse att det är något fel på elektroniken, inte på det som varningslamporna visar. Oljan kan väl inte redan vara slut?
 4. Motorn älskar minusgrader
  Är det minusgrader ute borde du satsa på att köra korta sträckor så ofta som möjligt. Dessutom ska du inte låta motorn värma upp sig utan direkt komma upp i så hög fart som möjligt. Detta kommer definitivt att tära på motorn.
 5. Ju mer motorn låter desto bättre
  Visst är det härligt när motorn vrålar och däcken skriker? Att lägga i ettans växel och gasa så att varvtalen skenar och sedan släppa kopplingen är något motorn kommer att fullkomligt älska. Det ser man ju inte minst på film.
 6. Strunta i att byta olja och filter
  Att byta olja och filter är onödigt. Finns det så finns det, varför byta ut det?
 7. Kamremmen håller säkert
  Den har ju alltid hållit. Varför skulle den gå sönder just nu? Jag förstår inte alls logiken i detta.

Följer du dessa råd till punkt och pricka kommer du med största sannolikhet att förstöra din bil på ett snabbt och effektivt vis. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *