Lyfter upp min båt med en truck

Dags att plocka upp båten ur havet. Sommaren har varit kanon med många turer ut till öar i närheten. Har lyckats dra upp ett gäng makrillar som blivit välsmakande krubb på kvällen. Nu börjar hösten komma allt närmare och det är dags att lyfta upp båten för vinterförvaring. Använder en truck för att lyfta upp kajutan. Självklart har jag truckkort för att få köra trucken lagligt. Om du själv funderar på ta truckkort finns det möjligheter runt om i landet. Du kan ta truckkort hos truckutbildarna i Malmö eller andra orter. Tidigare hade jag en mindre eka men sedan två år äger jag en större båt som behöver lyftas upp.

Priserna för att ta ett förarbevis skiljer sig åt mellan olika leverantörer. Det är värt att göra en marknadsundersökning innan du bokar en utbildning. Bor du i södra delarna av landet kan du ta truckkort hus Truckutbildarna i Malmö, en enkel sökning på Google visar var deras utbildningar håller hus.

Äga båt är kanon och ger en skön semester på havet under de varmare månaderna på året. Brukar åka ut nästan varje vecka för att bara njuta av havet. Eftersom fiske är en hobby blir det även mycket tid till just detta när man har så nära till havet. Föredrar makrill då den är rolig att fiska och väldigt god att äta.

Om du inte äger båt är det möjligt att hyra en eka med motor på flera orter nära kusten. Fördelen är att du slipper massa merkostnader som förvaring, båtplatshyra och reparationer. Grannen hyr sin båt av en privatperson, han hittade uthyraren på nätet via Blocket.se tror jag.

Du behöver inget förarbevis för att köra mindre båtar. Har du planer på att skaffa en större båt kan skepparexamen vara intressant. En utbildning är bra för dig som är ovan att köra båt, du lär dig mycket om trafiken till havs och vad man ska tänka på för att köra säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: il7