Varför ska det vara jobbigt att cykla mountain bike?

Jag förstår dig, jag drar mig också för att hänga med min sambo ut i spåren och cykla mountain bike. Dels är jag lite skraj för att jag inte är jättesäker på att cykla och har väl inte världens bästa balans. Men det är väl mest också för att jag inte känner mig tillräckligt tränad. Detta har länge kunnat vara min ursäkt men inte längre. Inte framtill det att Wafabike lanserade en mountain bike elcykel.

Nu var det kört

Ja men det kan man väl säga. Jag hade liksom inte längre något val, nu när man kan cykla mountain bike på el. På en helt unik fatbike mountain fick jag följa med sambon en söndag till spåret. Det kändes tryggt att den hade så tjocka däck och att det just det var en mountain bike elcykel som faktiskt kan ta mig runt banan utan att jag dör av flås. Jag vågade inte visa hur nervös jag var, eller snarare säga, för det visades nog. Min sambo klappade mig ständigt på ryggen innan och sa att detta kommer gå galant. Jag var inte helt övertygad men kände väl å andra sidan att jag bara får göra det här nu. Testa helt enkelt.

Och tack snälla för att jag testade. Mindre tack för att min sambo inte gav mig cykeln i födelsedagspresent. Men snart ska jag köpa mig en. Den var helt fantastisk och följde spåret på ett helt fantastiskt med sina breda däck och på så vis kände jag ingen oro för min balans. Heller inte för mitt flås eftersom elcykeln i sig gjorde att jag inte behövde lägga lika mycket fokus på styrka. Det är liksom jobbigt som det är. Så ut och cykla nu mina vänner, det kan vara det roligaste ni gjort på länge!